Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uzumaki Naruto:

Kép

Naruto október 10.én született a kitalált Rejtett Levél Faluban (Konoha), Uzumaki Kusina és Namikaze Minato gyermekeként. Újszülött korában a falut megtámadta a kilencfarkú rókadémon Kyuubi .A teljes pusztítást megelőzendő Naruto apja, aki ekkor Hokage volt, bezárta a démont újszülött fiának testébe.

A haldokló Negyedik Hokage utolsó kívánságát, mely szerint Narutót hősként kell kezelniük, semmibe véve a falu lakossága utálattal tekintett Narutóra, mert a benne lakó démonnal azonosították. Ezt látva a tudatlan falusi gyerekek is ellenségesen viselkedtek Narutóval. Tizenkét éves koráig nem tudott semmit arról, hogy mi van a testébe zárva, és ezért nem is értette, hogy miért viselkedik vele majdnem mindenki ellenségesen.

 
 
A magányos gyermek, Naruto:

Kezdetben Naruto mint magányos bajkeverő mutatkozik be. Egyedül él egy kis lakásban, valószínűleg évek óta. Annak ellenére, hogy Narutót mindenki kívülállóként kezelte, egyik oktatója Umino Iruka a pártfogásába vette, amikor tizenkét éves volt. Iruka szülei a rókadémon elleni harcban estek el, ennek ellenére nem Narutót tekintette a haláluk okozójának, hanem csatlakozott hozzá barátként is, mert tudta, hogy milyen árvának lenni. Narutót mélyen érintette Iruka kedvessége és bizalma, olyan lett neki, mintha az apja lenne, nem pedig csupán az oktatója.

 

Mielőtt levizsgázott volna az akadémián, Naruto nagyon vágyott mások figyelmére. Ez abban mutatkozott meg, hogy megtréfálta a falubelieket és megrongálta a hokagék szobrait. Kezdetben nagyon kevés technikát ismert, és igen gyönge volt ninjutsuk terén, legveszélyesebb technikája a Sexy no jutsu, mely során egy meztelen nővé változik, hogy a férfi oktatóit megdöbbentse, a Harmadik Hogakét is többször sikerült lesokkolnia ezzel a technikával. Naruto elhatározta, hogy hokage akar lenni, mert úgy mindenki elismerné. Miután levizsgázott és egy hivatalos nindzsa mester kezei alatt tanult ő lett a Leghangosabb, legkiszámíthatatlanabb, leghiperaktívabb és legönfejűbb ninja, ahogy szenszeje, Hatake Kakashi jellemezte. Amúgy a természete nagyon hasonlít az anyjáéra, Kusináéra, annak ellenére, hogy külsőleg tiszta apja.

7Team:

Sensei: Hatake Kakashi

Csapattársai: Sasuke Uchiha, Sakura Haruno

Naruto sugárzó és tüzes vágya a fejlődésre nagyban befolyásolja a környezetében élők jellemét. A sorozat elején összebarátkozik Konohamaruval, a Harmadik Hokage unokájával, aki a Narutóval töltött idő alatt rájön, hogy a sikerhez vezető út a kemény munka. Pimasz, makacs és enyhén buta természete ellenére, egy igen leleményes bajkeverő, aki az ellenfeleit akaraterővel, okos elterelésekkel és gyakran vak szerencsével (Kakasi szerint a szerencse igen fontos tényező) győzi le.

Narutónak remek a humorérzéke, habár néhány esetben perverz egy kicsit, mindig nevet. Ez a mosoly azonban nem mindig szívből jön, gyakran arra használja, hogy elrejtse a problémáit, azonban aki igazán közel áll hozzá, átlát az álcán. A saját világán kívül ő csak egy hangos, forrófejű akaratos gyerek, aki mindig bajba kerül. Narutónak kevesebb érzéke van az etiketthez, mint társainak. Azt mondja, amit gondol, és nem foglalkozik azzal, hogy a hallgatóság hogyan reagál, tiszteletet jelző utótagokat pedig ritkán használ. Példa az utóbbira, hogy a legtöbb ember Tsunadét Tsunade-samanak hívja, míg Naruto Tsunade no baa-chan (=Tsunade nagyi), ezzel is utalva korára.